Vreugde bij de Nederlandse hockeysters
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

Het is een bomvolle sportzondag bij de NOS op radio, televisie en online.

De hockeysters spelen in Antwerpen om de Europese titel, de tweede etappe van de Ronde van Spanje staat op het programma, motocrosser Jeffrey Herlings maakt zijn rentree in de MXGP, er is de ontknoping van de strijd om de Europese titel bij de springruiters, het EK volleybal voor vrouwen gaat verder, de WK judo beginnen en in de eredivisie worden drie duels gespeeld.

De hockeysters kunnen zich in Antwerpen verzekeren van een olympisch ticket door in de EK-finale Duitsland te verslaan. De wedstrijd, die begint om 16.00 uur, is live te zien bij Studio Sport op NPO 1, via NOS.nl en de app, en te beluisteren bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Springen

In Rotterdam is de slotdag van de Europese kampioenschappen voor springruiters, waar de Nederlanders vooralsnog een bijrol spelen. Beelden zijn er in de middaguren bij Studio Sport en ook 's avonds in de uitzending na 18.00 uur op NPO 1.

De volleybalsters zijn in Hongarije begonnen aan de Europese titelstrijd. Na de zege op Roemenië (3-0), vrijdag, is vandaag Azerbeidzjan de tegenstander. Een uitgebreide samenvatting is te zien in een extra uitzending van Studio Sport iets na middernacht op NPO 1.

Rentree in het zand

In Zweden maakt motocrosser Jeffrey Herlings zijn rentree in de MXGP-klasse. De onttroonde wereldkampioen zag zijn seizoen grotendeels in het water vallen door een blessure, maar de Brabander keert eerder dan verwacht terug in de koningsklasse.

De twee manches zijn 's middags te zien in Studio Sport, maar ook rechtstreeks te volgen op NOS.nl (om 14.15 uur en 17.10 uur) en bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

  • NOS
    Uitslagen eredivisie speelronde 4
  • NOS
    Stand eredivisie per 24-8

In de eredivisie staan net als zaterdag drie duels op het programma. RKC Waalwijk ontvangt om 12.15 uur het nog puntloze ADO Den Haag. Om half drie volgt de confrontatie tussen FC Utrecht en VVV-Venlo en hekkensluiter PEC Zwolle sluit de eredivisiedag om 16.45 uur af tegen het verrassend goed presterende Sparta.

Bondscoaches

De wedstrijden zijn te volgen via ons liveblog, dat rond het middaguur start op NOS.nl en via Langs de Lijn bij NPO Radio 1. De samenvattingen zitten als vanouds in de uitzending van Studio Sport om 19.00 uur op NPO 1 en zijn ook te zien op NOS.nl en in de app.

In die uitzending ook een uitgebreid interview met Sarina Wiegman, de bondscoach van de voetbalsters. In Studio Voetbal 's avonds (22.33 uur NPO 1) zijn Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Arno Vermeulen en bondscoach Ronald Koeman te gast om terug te blikken op het voetbal van het weekend.

Vuelta

In de Vuelta staat de tweede etappe op het programma. De renners gaan van badplaats Benidorm naar Calpe, een listige rit met lastige heuveltjes over bijna 200 kilometer.

De start is om 12.20 uur en de rit is te volgen in ons liveblog op NOS.nl en bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. Vanaf 16.00 uur is de etappe te zien via een stream op NOS.nl en de NOS-app. Een samenvatting volgt in Studio Sport vanaf 18.11 uur op NPO 1.

Uitzendingen zondag 25 augustus

11.30 Liveblog voetbal NOS.nl
12.00 Liveblog Vuelta NOS.nl
13.10-17.52 Studio Sport met hockey en paardensport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00-19.00 Langs de Lijn NPO Radio 1
14.15/17.10 uur Livestream: MXGP Zweden NOS.nl en NOS-app
16.00 uur Livestream: Vuelta etappe 2
18.11-18.52 Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00-19.55 Studio Sport Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00-23.00 Langs de Lijn NPO Radio 1
22.33 - 23.24 Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
00.08-00.29 Studio Sport Extra NPO 1, NOS-nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl