EPA/NOS

Goedemorgen! De regeringsleiders van de zeven voornaamste industrielanden en de EU zijn in Biarritz (Frankrijk) voor de G7, waar ze vandaag voor het eerst officieel met elkaar spreken over bijvoorbeeld de Amazonebranden en het thema gelijkheid. In Tilburg vinden de Redhead Days plaats, waar 40.000 roodharigen op afkomen.

Vandaag is het opnieuw zonnig, met een temperatuur tussen de 29 en 31 graden. Er waait een zwakke wind. Ook na het weekend blijft het warm, maar neemt de kans op bewolking en een regen- of onweersbui wel toe. De komende dagen is het hitteplan van kracht.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is de tweede dag van de G7 in Biarritz, Frankrijk. Vandaag spreken de regeringsleiders pas officieel met elkaar. Het gaat onder meer over het handelsconflict tussen de VS en China, de branden in het Amazonegebied en de brexit. De Franse president Macron heeft nog een ander onderwerp op de agenda gezet: gelijkheid, in de breedste zin van het woord (bijvoorbeeld tussen arm en rijk, man en vrouw).
  • Meer dan 40.000 bezoekers uit tachtig landen zijn in Tilburg voor de Redhead Days. Vandaag is het hoogtepunt, ze gaan met z'n allen op de foto.
  • De Nederlandse hockeyvrouwen spelen in Antwerpen om de Europese titel tegen Duitsland. Als ze het Duitse team verslaan, zijn ze verzekerd van een olympisch ticket. De wedstrijd, die begint om 16.00 uur, is live te zien bij Studio Sport op NPO 1, via NOS.nl en de app, en te beluisteren bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.
De groepsfoto die vorig jaar gemaakt werd tijdens de Redhead Days, toen in Breda ANP

Wat heb je gemist?

PewDiePie is afgelopen nacht de eerste youtuber geworden met meer dan 100 miljoen abonnees. De video's van de Zweed, die in het echt Felix Kjellberg heet, zijn bijna 23 miljard keer bekeken. Ondanks zijn populariteit op internet, is hij bij een breder publiek nog tamelijk onbekend. Als mensen buiten zijn doelgroep hem al kennen is dat vaak door controverse. Lees hier meer over PewDiePie

In onderstaande video zie je hoe PewDiePie van 100 naar 100 miljoen abonnees groeide:

Hoe PewDiePie van 100 naar 100 miljoen abonnees groeide

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

NASA-astronaut Anne McClain is beschuldigd van de 'eerste misdaad ooit in ruimte'. De NASA onderzoekt momenteel of ze zich in ruimtestation ISS schuldig heeft gemaakt aan identiteitsfraude en het ongeoorloofd bekijken van de bankrekening van haar ex-vrouw.

Als NASA haar schuldig bevindt, wordt het proces nog een uitdaging want rechters kunnen zich niet baseren op uitspraken in soortgelijke zaken. "Dat iets in de ruimte voorvalt, betekent niet dat de wet niet van toepassing is", zegt Mark Sundahl, directeur van het Global Space Law Center van de Cleveland State University tegen The New York Times.

Anne McClain bij terugkomst van haar reis naar ruimtestation ISS ANP

Hele fijne zondag!

STER reclame