Inter Visual Studio/JD Shoots

Zoektocht in en rond Markermeer naar verdwenen 23-jarige vrouw

tijd van publicatie Aangepast

In de omgeving van het Markermeer bij Venhuizen wordt sinds gisteravond gezocht naar een vermiste vrouw die daar vermoedelijk aan het zwemmen was.

Bij de zoektocht worden onder meer brandweerduikers, speurhonden, een helikopter van de politie en reddingsboten van de KNRM ingezet.

Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Alkmaar. De melding van de vermissing kwam rond 21.30 uur en werd gedaan door een vriendin van de vermiste vrouw.

"Op een gegeven moment zag ze haar niet meer", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. "Haar persoonlijke spullen lagen nog op de kant." Ook haar auto stond nog in de buurt geparkeerd, schrijft NH Nieuws.

Sonar

Vannacht werden de hulpdiensten bij de zoektocht bijgelicht met 'flares'. Dat zijn lichtkogels die normaliter bij wijze van noodsignaal door schepen worden afgevuurd. Ook werd onder meer sonar ingezet.

Iets voor 01.45 uur meldde het Search en Rescue-team IJsselmeergebied, dat bij de zoektocht betrokken was, op Twitter dat de zoekactie in het water niets had opgeleverd. Vanochtend is de zoekactie opnieuw opgestart.

Meerdere scenario's

De politie houdt rekening met meerdere scenario's. "Het kan ook zijn dat ze helemaal niet is gaan zwemmen, maar dat ze is weggelopen", zegt een woordvoerder. "We hopen haar zo snel mogelijk in goede gezondheid te vinden."

Volgens de politie heeft de familie van de vrouw ook geen idee wat er is gebeurd en of ze eventueel een reden had om weg te lopen. Haar broer roept via Facebook op uit te kijken naar zijn zusje. Het bericht is inmiddels duizenden keren gedeeld.

STER reclame