Benzema

Real Madrid ondanks jubileumtreffer Benzema gelijk tegen Valladolid

Real Madrid is in de tweede speelronde van La Liga tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Tegen Real Valladolid bleef Madrid steken op 1-1.

Lange tijd zag het er somber uit voor de ploeg van Zinedine Zidane, de thuisclub liet legio kansen onbenut. Na de rust mocht onder anderen nieuwkomer Luka Jovic zich aan het Madrileense publiek laten zien, de spits kwam deze zomer over van Frankfurt.

De wedstrijd leek zonder doelpunten te eindigen, maar dankzij de 150ste treffer van Karim Benzema in de Spaanse competitie dacht Real Madrid in de slotfase alsnog drie punten te pakken. Zes minuten later maakte Sergi Guardiola verrassend gelijk.

Cillessen stopt penalty, maar verliest

Doelman Jasper Cillessen heeft met zijn nieuwe club Valencia de eerste nederlaag geïncasseerd in La Liga. Het uitduel met Celta de Vigo eindigde in 1-0. Gabriel Fernández maakte na een kwartier het doelpunt. Cillessen, keeper van Oranje, stopte in de extra tijd nog een strafschop van Denis Suárez. De gelijkmaker wilde daarna echter niet meer vallen.

Cillessen wacht met Valencia nog op een competitieduel zonder tegentreffer. Vorige week speelde de ploeg van trainer Marcelino Garcia Toral voor eigen publiek gelijk tegen Real Sociedad (1-1).

Jasper Cillessen stopt de strafschop

De Jongs Barcelona zondag in actie

FC Barcelona speelt zondag tegen Real Betis. De ploeg van Frenkie de Jong begon de competitie vorig week met een nederlaag bij Bilbao. Lionel Messi zit niet bij de wedstrijdselectie voor de eerste competitiewedstrijd in Camp Nou dit seizoen. De Argentijnse sterspeler is herstellende van een kuitblessure en is nog niet fit genoeg voor de wedstrijd tegen Real Betis.

"We kunnen het ons niet veroorloven dat hij straks een stap terug moet doen. We gaan geen risico met hem nemen als hij niet 100 procent fit is", zei trainer Ernesto Valverde in aanloop naar de wedstrijd zondag.