Handjeklap tussen Cristiano Ronaldo en Giorgio Chiellini

De Ligt zit negentig minuten op de bank bij zege van Juve in Parma

Juventus heeft de eerste drie punten dit seizoen te pakken. De ploeg won dankzij een doelpunt van Giorgio Chiellini met 1-0 van Parma.

De Italiaanse centrale verdediger, een van de concurrenten van Matthijs de Ligt, opende met een frommelgoal de score. Cristiano Ronaldo scoorde even later ook de tweede voor de ploeg uit Turijn, maar zijn doelpunt werd door de VAR afgekeurd. De Portugees stond nipt buitenspel.

De Ligt op de bank

Ook na de rust bleef Ronaldo de gevaarlijkste man aan de kant van Juventus. Keeper Sepe stond bij twee schoten van de Portugees echter op zijn post, waardoor de Italiaanse landskampioen slechts met een doelpunt verschil won.

Matthijs de Ligt (r) op de bank

Matthijs de Ligt, deze zomer voor zo'n 70 miljoen overgekomen van Ajax, liep nog even warm, maar mocht niet invallen. Van de vijf duurste aankopen van Juventus dit seizoen kwam niemand in actie. Adrien Rabiot, die transfervrij overkwam van Paris Saint-Germain, viel wel in. Trainer Maurizio Sarri zat met een longontsteking thuis.

Napoli (zonder Lozano) verslaat Fiorentina

Napoli is met een spectaculaire overwinning bij Fiorentina begonnen aan de competitie in de Serie A. De nummer twee van het vorige seizoen zegevierde met 4-3. Voor de thuisclub kwamen Erick Pulgar (1-0), Nikola Milenkovic (2-2) en Kevin-Prince Boateng (3-3) tot scoren. Lorenzo Insigne (twee), Dries Mertens en José Callejón troffen doel namens de bezoekers.

De Mexicaan Hirving Lozano behoorde nog niet tot de selectie van Napoli. De 24-jarige international zette vrijdag zijn handtekening onder een lucratief contract na twee succesvolle jaren bij PSV.

Aanwinst Franck Ribéry (ex-Bayern München) viel bij Fiorentina in de 78e minuut in. Ook de Franse aanvaller kon niet voor 4-4 zorgen, al claimde hij nog wel vergeefs een strafschop.