Duits podium op EK paardensport: Werth wint kür op muziek

Na haar negentiende Europese titel van eergisteren heeft amazone Isabell Werth bij de EK dressuur in Rotterdam ook haar twintigste EK-goud veroverd. Met Bella Rose prolongeerde de 50-jarige Duitse haar titel in de kür op muziek.

Jessica von Bredow, op Dalera, legde de lat heel hoog, maar haar score van 89,107% was voor zesvoudig olympisch kampioene Werth geen probleem: 90,875%. Dorothee Schneider met Showtime kwam daarna dicht bij Werth in de buurt, maar moest met zilver genoegen nemen (90,561%).

Gal achter Duits trio

Edward Gal, in 2009 op Totilas goed voor goud, werd achter het Duitse supertrio, de Deense Catherine Dufour en de Ierse Judy Reynolds zesde. Hij reed een prima kür met Zonik, maar een medaille zat er bij lange na niet in. Hans Peter Minderhoud werd negende.

Gal na zesde plek op EK: 'Het kan nog beter'

Gal reed op de EK een nieuwe kür. "Dat ging best heel goed en de muziek vind ik heel mooi. Ik hoop dat de jury het ook mooi vinden." De Nederlander weet nog niet of hij deze kür ook in Tokio gaat doen.

Voets excelleert

Nederland is voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen geworden in de para-dressuur. Na de eerste wereldtitel vorig jaar in Tryon (VS) zet de equipe van bondscoach Joyce Heuitink de winnende reeks voort.

Para-dressuurploeg goed op weg naar olympisch succes

Nadat gisteren Nicole den Dulk (op Wallace NOP) en Rixt van der Horst (op Findsley NOP) al goed hadden gereden met een derde en een tweede plaats in hun grades (klasses in de para-dressuur) waren Frank Hosmar (op Alphaville NOP) en vooral Sanne Voets (op Demantur RS) erg goed.

Paralympisch kampioen Voets kwam tot maar liefst 77.150% waardoor het Nederlandse totaal uitkwam op 227.039, ruim voor aartsvijand Groot-Brittannië dat bijna 6 procent tekort kwam. Het brons was er voor Denemarken.

STER reclame