De Amerikaanse basketballer Kemba Walker (l) in duel met de Australiër Matthew Dellavedova
NOS Sport

Dertien jaar durende zegereeks basketballers VS ten einde tegen Australië

Het Amerikaanse basketbalteam heeft voor het eerst in dertien jaar een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van coach Gregg Popovich verloor in Melbourne een oefenduel met Australië met 98-94.

De Amerikanen verloren in 2006 in de halve eindstrijd van het WK voor het laatst een wedstrijd. Griekenland was de Verenigde Staten toen met 101-95 de baas. Sindsdien bleef de ploeg ongeslagen op onder meer de WK's van 2010 en 2014 en de Spelen van 2008, 2012 en 2016.

Tegen Australië, in een duel ter voorbereiding op het WK, leek de Amerikaanse ploeg voor het oog van 52.000 toeschouwers op de 79ste zege op rij af te stevenen, maar de Australiërs maakten nog een achterstand van tien punten ongedaan.

Primeur

Daarmee hadden ze een primeur te pakken. De Australische ploeg, die de VS in 1964 voor het eerst trof, won in 26 eerdere duels nog nooit van de Amerikanen. Patty Mills was de gevierde man, hij werd topscorer met dertig punten.

Mills, speler van San Antonio Spurs in de Amerikaanse profcompetitie NBA, tekende voor de laatste tien punten van Australië. Saillant detail: de Amerikaanse bondscoach Popovich is ook de coach van de Spurs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl