Anwar El Ghazi en Jack Grealish vieren de 2-0

Aston Villa pakt eerste punten, mede dankzij treffer El Ghazi

Aston Villa heeft zijn eerste punten van het Premier League-seizoen binnen. De gepromoveerde voetbalploeg uit Birmingham versloeg Everton met 2-0.

Op Villa Park opende de Braziliaanse spits Wesley Moraes de score na twintig minuten. Oud-Ajacied Anwar El Ghazi besliste de wedstrijd in blessuretijd: hij glipte handig langs André Gomes en tikte de bal achter doelman Jordan Pickford.

Everton had na een gelijkspel tegen Crystal Palace (0-0) en winst op Watford (1-0) al vier punten op zak, maar de ploeg van manager Marco Silva liet de kans liggen om aan kop te komen in de Premier League.

De club uit Liverpool kreeg in de slotfase een aantal kansen op de gelijkmaker via invallers Alex Iwobi (paal) en Theo Walcott (schot net over het doel). El Ghazi zorgde in de extra tijd voor opluchting in Birmingham.