Een 28-jarige man die eind april in Breda een hoogbejaarde vrouw aanreed en daarna doorreed, heeft spijt betuigd in de rechtbank. Volgens zijn advocaat was de man na het ongeluk totaal in paniek en durfde hij het pas na 10 dagen aan zijn moeder te vertellen. Daarna meldde hij zich op het politiebureau. Vanochtend moest hij voor de rechter verschijnen.

De man gaf in een emotionele verklaring aan 'heel stom te zijn geweest':

Doorrijder emotioneel: 'Ik ben heel stom geweest'

Op die bewuste avond reed de man 's avonds laat de 79-jarige vrouw aan, toen die met een rollator de weg over stak. Na de aanrijding werd de vrouw een stukje door de auto meegesleurd.

Op beelden van een bewakingscamera was te zien dat de automobilist even stopte en vervolgens doorreed:

Automobilist rijdt door na aanrijding met voetganger

Het slachtoffer brak bij de aanrijding onder meer een oogkas en haar heupen. Ze verloor ook veel bloed. Ze heeft sindsdien meerdere operaties ondergaan en kan niet meer zelfstandig wonen.

Tegenstrijdigheden

Volgens advocaat Buntsma wist de man wel dat hij een aanrijding had veroorzaakt maar wist hij in eerste instantie niet dat hij een mens had geraakt. Hij zou zijn gestopt, doorgereden, om de hoek weer gestopt en teruggelopen. Toen er een ambulance kwam, ging hij weg. Hij zou in totale paniek zijn geweest.

Dat het zo lang duurde dat de Bredanaar zich meldde, heeft volgens Buntsma ermee te maken dat het een introverte, verlegen jongeman is. "Hij realiseerde zich dat hij zijn familie ten schande had gemaakt en daarom durfde hij het niet te delen."

Excuus aangeboden aan familie

De geëmotioneerde Bredanaar zei vanochtend spijt te hebben en heeft zijn excuses aangeboden aan de vrouw en haar familie. "Het is echt verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het is heel stom dat ik ben doorgereden. Echt verschrikkelijk. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de vrouw en haar familie.''

De man wil ook niet langer deelnemen aan het verkeer en heeft daarom afstand gedaan van zijn rijbewijs.

De familie van het slachtoffer zag de verdachte vandaag voor het eerst. "Ik ben blij dat ik nu een gezicht heb gezien. Tot nu toe moest ik het doen met een compositietekening maar nu heb ik gezien wie dit mijn moeder heeft aangedaan", zo zegt een dochter tegen Omroep Brabant.

Ook de excuses van de Bredanaar heeft ze aangehoord. "Als je drie maanden hebt vastgezeten en je kan niet meer vertellen dan dat, daar kan ik op dit moment niet zoveel mee. Daar sta ik ook niet voor open."

De advocaat had gevraagd of zijn cliënt de inhoudelijke behandeling van de zaak in vrijheid mocht afwachten. Dat heeft de rechter afgewezen omdat de zaak te ernstig is. Op dinsdag 19 november volgt de inhoudelijke behandeling.

STER reclame