PSV beslist de wedstrijd in een sterk eerste kwartier na rust Pro Shots

PSV heeft de groepsfase van de Europa League binnen handbereik. De Eindhovenaren maakten zich na rust een kwartiertje kwaad, waarmee de tweekamp met Apollon Limassol al vroegtijdig beslist lijkt (3-0).

Trainer Mark van Bommel waakte vooraf voor onderschatting tegen de nummer twee van Cyprus. Ajax had dinsdag ook maar met kunst- en vliegwerk een gelijkspel overgehouden aan de trip naar kampioen Apoel Nicosia in de voorronde van de Champions League.

Niets wees er in de eerste helft op dat PSV een makkelijk avondje tegemoet ging tegen de club van het ooit zo nietige voetballand. Maar met onder anderen flink wat Spanjaarden en Argentijnen op het veld had coach Sofronis Avgousti een zeer stugge ploeg de wei in gestuurd.

PSV kon op zijn beurt beschikken over Kostas Mitroglou, die op de ochtend van de wedstrijd als huurling van Olympique Marseille werd gepresenteerd. Van Bommel hield de ervaren Griek op zijn eerste werkdag achter de hand als breekijzer. Zover hoefde het echter niet te komen, want in het eerste kwartier na rust schakelde PSV al een tandje bij.

Mo Ihattaren viert de bevrijdende 1-0 van PSV vlak na rust ProShots

Twee minuten na rust was de tiener Mo Ihattaren het eindstation van een razendsnelle counter, waarbij aangever Donyell Malen na een sprint over bijna de gehele rechterflank op maat werd bediend door Steven Bergwijn. Met een prachtige krul maakte Cody Gakpo de tweede en Denzel Dumfries tikte even later een verlengde voorzet van Olivier Boscagli in het lege doel.

Jeroen Zoet voorkwam met een prachtige redding dat Apollon Limassol nog een tegentreffer op het bord zette. Eerder al zag hij inzetten van Serge Gakpé en Facundo Pereyra gevaarlijk langs de paal scheren.

PSV had echter ook nog kansen om de score wat op te voeren. Malen miste de grootste, waarna Mitroglou in de slotfase nog even zijn indrukwekkende fysiek aan het thuispubliek mocht tonen om de ogenschijnlijk veilige marge voor de Eindhovenaren over de streep te helpen trekken.

Bekijk hieronder de reacties van Cody Gakpo en trainer Mark van Bommel:

Statistieken PSV-Apollon Limassol

STER reclame