NOS VoetbalAangepast

Griekse huurling Mitroglou geeft Van Bommel 'extra opties'

PSV heeft Konstantinos Mitroglou aan de selectie toegevoegd. De 31-jarige spits van Olympique Marseille gaat op huurbasis in Eindhoven spelen.

Mitroglou was sinds de winterstop voor anderhalf seizoen aan Galatasaray verhuurd, maar PSV neemt de Griek dus na een half jaar alweer over.

"We hebben met Mitroglou bewust gekozen voor een type dat we nog niet hadden, dat biedt extra opties", legt trainer Mark van Bommel uit op de website van PSV.

"Door de flinke blessures van Sam Lammers en Gastón Pereiro en het op handen zijnde vertrek van Lozano, was het nodig om onze aanval te versterken."

Europese clubs

Mitroglou genoot zijn jeugdopleiding in Duitsland (MSV Duisburg) en speelde daarna eerder onder meer voor Olympiakos Piraeus, Benfica en Olympique Marseille.

De laatste jaren was 65-voudig international (17 goals) alleen in zijn periode bij Benfica succesvol. In twee seizoenen wist hij daar 35 competitietreffers te maken.

'Was snel overtuigd'

"Toen ik hoorde dat PSV mij wilde hebben, heb ik met de trainer (Mark van Bommel, red.) gebeld. Ik was toen direct overtuigd en heb ik niet lang hoeven nadenken", lichtte Mitroglou tegen PSV TV zijn overstap toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl