Afgelopen weekend raakte motocrosser Jeffrey Herlings zijn wereldtitel in de MXGP kwijt aan de Sloveen Tim Gajser. De Limburger kwam in Italië niet in actie. Herlings kampt al het hele seizoen met blessureleed en kwam daardoor maar sporadisch in actie. Eerst brak hij zijn voet en vlak na zijn rentree, een paar maanden later, zijn enkel.

"Van mijn tweede blessure heb ik weinig last meer, eigenlijk niks... Maar die eerste, dat is iets waar ik misschien wel mijn hele leven last van kan hebben. Het is niet zo dat ik doodga van de pijn, maar je voelt het als er iets mee gebeurt."

Herlings richt zich op rentree eind september: 'Het is wel weer even wennen'

Zijn volgende rentree is dichtbij, naar eigen zeggen zit Herlings op zeventig procent van zijn kunnen. Op dit moment werkt hij hard aan die laatste dertig procent. Het doel is dan ook om bij 'Motocross des Nations', het WK voor landenteams, aan de start te verschijnen. Dat evenement wordt eind september in Assen gehouden.

"Ik moet opnieuw de spieren activeren, het rijden, de gewenning, snelheid opbouwen, souplesse terugkrijgen", aldus Herlings. "Dat zijn allemaal punten waar ik aan moet werken. Dat moet allemaal weer een automatisme worden. Als je zo bijna een jaar uit de running bent, dan is het wel weer even wennen."

STER reclame