Pawel Cibicki Pro Shots

ADO Den Haag heeft een opvolger voor Abdenasser El Khayati gepresenteerd. Pawel Cibicki wordt gehuurd van Leeds United, met een optie tot koop. Ook AZ begroet een huurling; de Portugees Félix Andrade Correia komt voor de rest van het seizoen over van Manchester City.

De 25-jarige Cibicki die naar Den Haag komt, is als kind van Poolse ouders geboren en getogen in Zweden. Hij speelde in jeugdselecties van beide landen, maar koos uiteindelijk voor de Zweedse voetbalnationaliteit.

"Pawel is een creatieve, aanvallend ingestelde speler die voorin op meerdere posities uit de voeten kan. Een rol als nummer tien kan hem ook liggen", stelt manager voetbalzaken Jeffrey van As de nieuwste aanwinst voor, die de laatste seizoenen zijn speelminuten maakte op huurbasis bij Molde FK en IF Elfsborg.

EK met Jong Zweden

ADO was na het vertrek van El Khayati dringend op zoek naar een creatieveling die de Haagse aanval van nieuwe impulsen kan voorzien. Cibicki was ooit een begeerd talent, dat na een EK met Jong Zweden in 2017 voor een kleine twee miljoen euro naar Leeds United vertrok.

Cibicki komt na allerlei omzwervingen uiteindelijk dus toch in de eredivisie terecht. Vijf jaar geleden blies hij zelf een transfer naar FC Groningen op het laatste moment af, nadat club en speler mondeling al overeenstemming hadden bereikt over een meerjarig contract. Vrijdag meldt hij zich voor het eerst op de training van ADO.

AZ versterkt zich met de 18-jarige Félix Andrade Correia, die onder contract staat bij Manchester City. De buitenspeler werd deze zomer door de Engelse landskampioen overgenomen van Sporting.

Correia doorliep bij de Portugezen de jeugdopleiding en speelde ruim 40 jeugdinterlands voor Portugal in verschillende leeftijdscategorieën.

"Félix is een echte buitenspeler met veel snelheid, een individuele actie en diepgang. Een speler met deze eigenschappen dat zie je tegenwoordig niet meer zoveel", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ.

Correia sluit in eerste instantie aan bij Jong AZ.

STER reclame