NOS Voetbal

Blind: 'Niet in paniek raken, er is niets aan de hand'

Blind: 'We waren te slordig'

Hij zocht naar de goede woorden, maar vond ze niet direct. "Achteraf moet je misschien zeggen dat we blij moeten zijn met de 0-0", constateerde Daley Blind na het moeizame eerste duel van Ajax tegen Apoel Nicosia, waarbij de Amsterdammers nog geluk hadden dat de Cyprioten enkele goede kansen niet benutten.

Ajax jaagt op een nieuw startbewijs voor de groepsfase van de Champions League, maar dat er dinsdag al veertig miljoen op het spel stond in Nicosia was niet aan het spel af te zien.

AFP
Daley Blind in duel met Musa Suliman

"We begonnen goed, maar toen kregen we een fase waarin we slordig werden. Soms viel de bal verkeerd. We hadden moeite de vrije man tussen de linies te vinden", vatte Blind na de moeilijke avond het tegenvallende Amsterdamse spel samen.

"Zij bleven voor het eigen zestienmetergebied hangen, speelden heel compact. Wij kregen niet echt grote mogelijkheden. In de tweede helft werd het meer een open wedstrijd. Wij waren niet geduldig aan de bal, lieten ze er steeds uitkomen. Dan krijg je een counterwedstrijd en dat is niet wat we willen", meende Blind.

Opluchting

De Cyprioten waren in die fase diverse keren dicht in de buurt van de 1-0. Die viel tot opluchting niet. "We moeten echter niet in paniek raken. We zijn halverwege en het staat gelijk. We weten wat we thuis moeten doen: winnen. En thuis zijn we sterk", bleef Blind positief.

Dat zes spelers van Ajax tegen geel aanliepen (van wie Mazraoui twee keer en dus rood) zei volgens Blind niet zoveel. "Dat was misschien de felheid van de duels. De ene scheidsrechter bestraft iets met geel, een andere niet. We waren gefocust."

Ten Hag: 'Aanvaardbaar resultaat, niet tevreden met het spel'

Erik ten Hag sprak van een aanvaardbaar resultaat. "Als je uiteindelijk met tien man komt te staan, is het zaak om een resultaat te halen. Dit is een aanvaardbaar resultaat", keek de oefenmeester terug op het matige duel.

De Ajax-trainer erkende dat zijn ploeg na een goede start in de eerste en tweede helft moeite had de controle te houden. "Daarna gingen we steeds te snel uit positie lopen, verloren we steeds snel de bal. We werden te snel ongeduldig. Maar daarnaast hebben we ook vijf, zes grote kansen gekregen."

Middenveld

Ten Hag wilde de schuld van het matige spel niet alleen bij het middenveld leggen. "We moeten balvast zijn op het centrum van het veld, maar het is niet alleen het middenveld. Het is een teamprestatie. En we spelen tegen een ploeg die gevaarlijk kan zijn. Je moet zo'n ploeg uit elkaar spelen. En als dat een keer niet lukt, resultaat halen."

NOS
Uitslagen en programma play-offs Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl