Bas Dost AFP

Sporting boos op Dost: 'Financiële eisen laten transfer mislukken'

tijd van publicatie

De transfer van Bas Dost naar Eintracht Frankfurt staat, zo naar het lijkt, op losse schroeven. Met trots kondigde de Duitse club eind vorige week de 'zeer waarschijnlijke komst' van de Nederlandse spits aan, maar volgens Sporting Lissabon dreigt die transfer nu te mislukken.

Frankfurt zou de koop van de nieuwe Adlerträger deze week afronden, zo luidde de eerste verklaring van de Duitsers.

Dost, die ook al een akkoord had met Eintracht, zat afgelopen weekend niet meer bij de selectie van Sporting in afwachting van zijn overgang naar Duitsland.

Maar in een verklaring op de website van Sporting staat vandaag dat het allemaal niet meer zo zeker is. Volgens de Portugezen zouden ook de clubs tot een overeenstemming zijn gekomen, maar heeft Dost zelf op het laatste moment aanvullende financiële eisen gesteld. "Die verhinderen de transfer", meldt de Portugese ploeg.

Niet naar China of Rusland

Dost, die volgens Sporting in mei al zou hebben aangegeven dat hij wilde vertrekken en deze zomer lucratieve aanbiedingen uit China, Rusland, Turkije en Mexico zou hebben afgeslagen vanwege persoonlijke redenen, zou voor zo'n 9 miljoen euro naar Frankfurt vertrekken.

STER Reclame