Een vrijgelaten gegijzelde vrouw wordt opgevangen door de politie
NOS NieuwsAangepast

Buspassagiers Rio de Janeiro urenlang gegijzeld, dader doodgeschoten

Een gewapende man heeft vanochtend 37 mensen in een bus in Rio de Janeiro gegijzeld. Hij dreigde de bus in brand te steken en had een geweer en een mes bij zich. Later bleken die nep te zijn. De Braziliaanse politie heeft de gijzeling na vier uur kunnen beëindigen. De verdachte werd daarbij doodgeschoten.

De gijzeling vond vanochtend vroeg plaats op een drukke brug die de buitenwijk van Sao Gonçalo verbindt met het centrum van Rio de Janeiro. Het verkeer op de brug was in beide richtingen afgesloten. Honderden auto's stonden in de rij te wachten.

Een paar uur na het begin van de gijzeling werden zes gegijzelden vrijgelaten. De gijzelnemer liet zich toen ook kort zien:

Gijzelnemer Rio de Janeiro laat slachtoffers vrij

De verkeerspolitie vertelde dat de man psychische problemen leek te hebben. Een van de gegijzelden vertelde aan TV Globo, een groot Braziliaans televisienetwerk, dat de gijzelnemer erg kalm was en zich niet agressief gedroeg.

Benzine

Gegijzelden vertelden dat de verdachte benzine in de bus had gegoten en dreigde die in brand te steken. Verder claimde de man ten onrechte dat hij een politieman was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl