De twee tieners op camerabeelden van een winkel AFP

'Van moord verdachte Canadese tieners namen afscheidsvideo op'

tijd van publicatie

De twee Canadese moordverdachten die twee weken geleden dood werden gevonden in een bos hebben een afscheidsvideo opgenomen. Daarin zeggen ze onder meer wat er met hun lichamen moet gebeuren na hun dood, aldus een familielid tegenover de krant Toronto Star.

De familieleden kregen naar verluidt 30 seconden te zien van de video. Volgens de Toronto Star kan de volledige video meer inzicht bieden in de motieven van het tweetal, dat ervan wordt verdacht drie moorden te hebben gepleegd.

Daarnaast bevestigt de video hoogstwaarschijnlijk dat de 19-jarige Kam McLeod en de 18-jarige Bryer Schmegelsky zelfmoord hebben gepleegd, zoals de Canadese autoriteiten vermoedden.

Moordtocht

De jongens waren bevriend en groeiden op op Vancouver Island. Ze werkten bij Walmart voordat ze naar het noorden vertrokken. Hun ouders waren in de veronderstelling dat ze op zoek gingen naar ander werk. Maar mogelijk begonnen ze aan een moordtocht.

Het tweetal was al aangeklaagd voor de moord op een Canadese man van 64. Zijn lichaam werd op 19 juli gevonden langs een snelweg in British Columbia.

Ze werden ook verdacht van de moord op een jong Australisch-Amerikaans koppel. Hun lichamen werden vier dagen eerder gevonden langs een snelweg 500 kilometer van de plek waar de man van 64 was gevonden.

STER Reclame