NOS Sport

Annan probeert de rust te bewaren na nieuwe tegenvaller hockeysters

Annan na tweede gelijkspel Oranje: 'Dit is niet snel op lossen'

Alyson Annan probeert de rust te bewaren na het teleurstellende tweede gelijkspel van de hockeysters op de EK. Na de valse start tegen België speelde Oranje ook tegen Spanje een stroeve wedstrijd.

"We belonen onszelf niet. Ik vind dat we wel veel kansen creëren, maar als je niet scoort, win je ook niet", zei de bondscoach na de verrassende puntendeling tegen Spanje (1-1).

'Scoren minder dan vorig jaar'

Annan erkent dat haar ploeg momenteel moeite heeft met het maken van doelpunten. "We scoren minder dan vorig jaar, maar dat mag geen excuus zijn. Hopelijk maken we in de volgende wedstrijd wel meer treffers."

Hockeysters komen op EK weer niet verder dan gelijkspel

Tussenstand EK hockey - groep A

1. Spanje 2-4 (2-1)
2. Nederland 2-2 (2-2)
3. België 1-1 (1-1)
4. Rusland 1-0 (0-1)

Komende woensdag speelt Oranje het laatste groepsduel met de bescheiden hockeynatie Rusland. Maar een ding is duidelijk: er moet worden gewonnen.

"We zitten niet in een positie waarin we willen zitten", aldus Annan. "Als er vandaag drie of vier goals in waren gevolgen, stonden we hier met een ander gevoel."

Welten: 'Die goals gaan vallen'

Routinier Lidewij Welten is ervan overtuigd dat Oranje op dit EK alsnog op volle toeren komt. "Het klinkt misschien als vals optimisme, maar ik weet zeker dat die goals op een gegeven moment in toernooi alsnog gaan vallen. We spelen wel goed namelijk."

Welten baalt: 'We waren gewoon beter, maar die bal gaat er niet in'

In groep B verpletterde Ierland Wit-Rusland met 11-0. De andere wedstrijd, tussen Duitsland en Engeland, eindigde in 1-1. De nummers een en twee uit de groepen gaan naar de halve finales.

Duitsland en Engeland in evenwicht op EK hockey

Tussenstand EK hockey - groep B

1. Duitsland 2-4 (14-1)
2. Engeland 2-4 (3-2)
3. Ierland 2-3 (12-2)
4. Wit-Rusland 2-0 (0-24)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl