ANP

Op de eerste ochtend dat de vernieuwde Maastunnel weer open is, moest het verkeer al vier keer worden stilgelegd. De verkeerslichten van de Rotterdamse tunnel gingen op rood vanwege een te hoge vrachtwagen. Vlak na de opening waren het er al drie in een half uur, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De tunnel opende in alle vroegte na een renovatie die twee jaar geduurd heeft. Maar al snel ging het alarmsysteem van de tunnel af. RTV Rijnmond schrijft dat chauffeurs die met een te hoge vrachtwagen op de tunnel afrijden, op een matrixbord een melding krijgen dat ze niet door de tunnel kunnen. Vervolgens gaan de verkeerslichten voor beide richtingen op rood, zodat de bestuurder zijn wagen kan keren. Vanuit de controlekamer op het Kleinpolderplein krijgt de chauffeur ook mondeling instructies.

Vuilniswagen van de gemeente

Een van de voertuigen waar het alarm vanmorgen voor afging, was een vuilniswagen van de gemeente Rotterdam. Volgens de chauffeur reed hij probleemloos van noord naar zuid, maar kreeg hij op de terugweg plotseling de melding dat zijn wagen te hoog was. Volgens de gemeente kwam dat doordat zijn kraan hoger stond dan op de heenweg.

De gemeente laat weten dat ook voor de renovatie het verkeer geregeld stilgelegd werd voor te hoge voertuigen. "Hoogtemeldingen zijn de grootste zorg voor de controlekamer." Dat het vanmorgen in korte tijd drie keer gebeurde, kan volgens een woordvoerder van de gemeente komen doordat chauffeurs in de veronderstelling waren dat ze na de renovatie wél door de tunnel zouden passen.

Doordat het veiligheidssysteem van de tunnel op tijd alarm sloeg, ontstond er geen schade.

STER reclame