'Gaat Apoel de bus parkeren? Dan zullen we ons erop moeten instellen'

Ajax is zonder Quincy Promes en Kasper Dolberg op Cyprus voor de eerste wedstrijd in de play-offs van de Champions League tegen Apoel Nicosia. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn wel meegereisd.

Coach Erik ten Hag beseft dat het op het eiland een pittig duel wordt. "Gaat Apoel de bus parkeren? Dat weet ik niet. We zullen zien hoe de wedstrijd gaat verlopen, maar we zullen er ons op instellen", zei de coach maandagavond op de persconferentie.

"Het is een club die nog niet aan de competitie is begonnen, maar we weten wel dat ze van trainer hebben gewisseld en ze hebben vijf nieuwe spelers aangetrokken."

Quincy Promes ProShots

Quincy Promes is nog niet voldoende hersteld van een enkelblessure, die hij zaterdag opliep in het eredivisieduel met VVV-Venlo, en is daarom in Amsterdam achtergebleven.

De aanvaller moest de strijd vlak voor rust staken, nadat hij eerder in de wedstrijd klachten had overgehouden aan een schotpoging. "Promes is dusdanig geblesseerd dat hij dinsdag niet op tijd is hersteld", aldus Ten Hag.

Promes raakt geblesseerd tegen VVV-Venlo

Kasper Dolberg is ook niet op Cyprus en lijkt op weg naar een vertrek bij Ajax. De 21-jarige Deen ziet in Amsterdam weinig toekomst voor zichzelf, nadat de spits in de pikorde de laatste wedstrijden voorbij was gestreefd door Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar. Naar verluidt is het Franse Nice geïnteresseerd.

"Zodra we iets te melden hebben over Dolberg, zullen we dat laten weten. Verder is er niets aan zijn status veranderd", weigerde Ten Hag in te gaan op de vermeende interesse van de Franse club.

Net als Promes viel ook Ziyech in Venlo uit met enkelklachten. Hij is wel voldoende hersteld.

Noussair Mazraoui moest het duel met VVV vanwege knieklachten aan zich voorbij laten gaan, maar ook hij is op tijd hersteld voor het treffen met Apoel.

Strijd om plek in groepsfase

Apoel Nicosia-Ajax begint dinsdagavond om 21.00 uur. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

De return van het tweeluik is volgende week woensdag in de Johan Cruijff Arena.

STER reclame