Alfred Schreuder krijgt na 35 tellen al een treffer om de oren bij zijn Bundesliga-debuut

Grote nederlaag debutant Union Berlin, Schreuder na 35 seconden punten kwijt

Union Berlin heeft weinig plezier beleefd aan zijn Bundesliga-debuut. De Oost-Duitse cultclub ging er thuis met harde cijfers vanaf tegen het gehate RB Leipzig (0-4).

Onder leiding van de nieuwe trainer Julian Nagelsmann won de steenrijke collega-club uit het oosten dankzij treffers van Marcel Halstenberg, Marcel Sabitzer, Timo Werner en Christopher Nkunku.

De watervlugge Sheraldo Becker, transfervrij overgekomen van ADO Den Haag, werd in het laatste halfuur nog ingebracht om wat tegen te stribbelen. Zijn bijdrage beperkte zich tot een gele kaart.

Valse start Schreuder

De opvolger van Nagelsmann kende een valse start in de Bundesliga. Alfred Schreuder zag zijn debuut als hoofdcoach bij Hoffenheim, uit bij Eintracht Frankfurt, al na 35 seconden worden verpest. Voor zijn Ajax-periode werkte Schreuder al als assistent bij die club.

De treffer van Martin Hinteregger uit een hoekschop van Filip Kostic was meteen de enige treffer van de wedstrijd (1-0). Zo begon Eintracht Frankfurt, dat zaterdag de komst van Bas Dost aankondigde, met een zege aan het nieuwe seizoen.

Jonathan de Guzman ontbrak bij de thuisclub, die nog tegentreffers van Dennis Geiger en Ishak Belfodil vanwege buitenspel zag worden afgekeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl