Mason Mount na zijn eerste goal in de Premier League

Treffer Mount brengt Chelsea geen winst

Mason Mount heeft het vertrouwen van Chelsea-coach Frank Lampard uitbetaald met een doelpunt. De goal van de 20-jarige aanvaller was niet voldoende voor de winst tegen Leicester City: 1-1. Na de 4-0 nederlaag van vorige week tegen Manchester United weer geen zege voor de Blues.

Twee seizoenen geleden speelde Mount nog als huurling voor Vitesse en afgelopen seizoen was hij onder Lampard actief voor Derby County in het Championship. Lampard nam Mount deze zomer mee terug naar Chelsea en schroomde niet het talent een kans te geven.

Blunder en goal Ndidi

Tegen Leicester City pakte Mount de bal in de 9de minuut af van de weifelende Wilfred Ndidi en schoot hij zijn ploeg op voorsprong. Het was voor Mount de eerste goal in de Premier League en bovendien de eerste Chelsea-goal van een Engelsman onder een Engelse coach sinds Dennis Wise onder Glenn Hoddle in mei 1996.

Chelsea-coach Frank Lampard

De gelijkmaker kwam halverwege de tweede helft op naam van Wilfred Ndidi. De Nigeriaanse middenvelder kopte hard raak uit een hoekschop en maakte daarmee zijn fout van de eerste helft goed.

Grote afwezige op Stamford Bridge was scheidsrechter Graham Scott. Die zou het duel leiden, maar de arbiter stond in de file en was niet op tijd. Vierde official Oliver Langford verving hem.