AZ en Groningen zijn in Den Haag van goede wil, maar scoren niet

Bekijk de samenvatting van AZ-FC Groningen: 0-0

AZ en FC Groningen zijn in Den Haag niet verder gekomen dan een gelijkspel. In een slechts bij vlagen leuk duel kwamen de ploegen niet tot scoren: 0-0. De Alkmaarders hebben dit seizoen na zeven officiële duels nog geen tegendoelpunt gekregen.

Doan heeft 'hoofdpijn'

FC Groningen zag Ritsu Doan in de warming-up afhaken wegens "hoofdpijn". Tenminste, dat was de lezing van trainer Danny Buijs. Er is namelijk ook een scenario denkbaar waarin de Japanse aanvaller op het laatste moment afhaakte, omdat een transfer aanstaande is (PSV?).

Zonder de geblesseerde Stijn Wuytens en Ron Vlaar, die in het defensieve centrum door Pantelis Hatzidiakos en Teun Koopmeiners werden vervangen, had AZ voor rust moeite het spel te maken. Dat was mede door toedoen van de bezoekers, die de veldbezetting goed voor elkaar hadden.

Buijs over afwezige Doan: 'Hij had hoofdpijn'

Toch had AZ twee keer via Oussama Idrissi best op voorsprong mogen komen. De aanvaller miste precisie bij de afronding van zijn riante schietkansen. Ajdin Hrustic rook voor Groningen aan de voorsprong, nadat zijn geplaatste schot door doelman Marco Bizot werd gekeerd.

Het ietwat saaie schouwspel in Den Haag werd er in de tweede helft niet fraaier op. AZ en Groningen waren weliswaar van goede wil, maar verzorgd voetbal en kansen waren schaars.

Groningen-linksback Amir Absalem is gehavend na een botsing met AZ-speler Jonas Svensson

Calvin Stengs was voor de thuisploeg met een pegel van ruim twintig meter gevaarlijk, maar aan de overkant had Mo El Hankouri de openingstreffer voor Groningen moeten maken. De invaller schoot in vrijstaande positie hopeloos naast.

In een heus Alkmaars 'Haags kwartiertje' dook AZ ineens veelvuldig op voor het doel van Sergio Padt. Opnieuw was het Idrissi die in stelling werd gebracht, maar het was niet de middag van de ex-Groninger. Hij hielp twee keer knullig een goede kans om zeep.