NOS Sport

Stockmann kritisch op Caldas: 'Ik vind dit niet de beste EK-selectie'

Stockmann kritisch op beleid Caldas: 'Hij schiet zichzelf in de voet'

De EK hockey zijn begonnen, maar zonder Robbert Kemperman en Valentin Verga in de Oranjeselectie. Oud-international Jaap Stockmann, in 2014 de beste doelman van de wereld, spreekt zich kritisch uit.

"Ik vind dit niet de beste EK-selectie", aldus de NOS-analist. "Diep van binnen weet bondscoach Max Caldas dat misschien zelf ook wel, maar dat zal hij nooit toegeven. Hij moet zijn besluit blijven verdedigen."

Goed geld vangen in Maleisië

Kemperman (206 interlands) en Verga (187 interlands) speelden begin dit jaar in de lucratieve Maleisische competitie. Ze misten daardoor de gehele Pro League met Oranje en Caldas vindt dat ze sindsdien te weinig hebben laten zien om terug te kunnen keren in het Nederlands team.

Max Caldas spreekt de hockeymannen toe bij de Pro League

"De tijd waarin ze zich konden laten zien, was zeer beperkt", vindt Stockmann. "Eigenlijk alleen in de play-offs van de hoofdklasse. Dat hebben ze allemaal onderschat. Maar zonder Kemperman en Verga heeft Caldas nu een probleem op het middenveld. Hij schiet zichzelf in de voet."

Kemperman en Verga zijn aanvallende middenvelders, net als Jorrit Croon. Laatstgenoemde is echter geblesseerd, waardoor de selectie vooral uit verdedigende middenvelders bestaat.

Eerder sprak Max Caldas zelf ook over het niet selecteren van Robbert Kemperman en Valentin Verga.

Caldas twijfelde niet over Kemperman en Verga: 'Niet genoeg onderscheiden'

Stockmann had de zaak met Kemperman en Verga zelf heel anders aangepakt. "Ik vind het terecht dat er gevolgen zijn voor Kemperman en Verga als ze Maleisië boven Oranje verkiezen, maar ze hadden in het finaleweekend van de Pro League weer mee kunnen doen om zich in de kijker te spelen voor de EK", aldus Stockmann. "Ik vind gewoon dat de beste spelers op een EK moeten staan."

De voormalig topkeeper van Oranje maakt zich wat betreft Kemperman en Verga nog geen zorgen voor de Olympische Spelen van volgend jaar. "Het is nog niet gedaan voor Tokio, maar ze moeten echt laten zien wat ze kunnen. Ze staan bij Caldas met 1-0 achter."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl