Germaine de Randamie AFP

UFC-vechter Germaine de Randamie neemt het op 14 december op tegen Amanda Nunes voor de wereldtitel in het bantamgewicht (tot 61,2 kilogram). Nunes is de huidige wereldkampioene in die klasse en ook degene die De Randamie haar laatste nederlaag toebracht.

De Randamie had haar kansen op een wereldtitelgevecht in juli al vergroot door de Amerikaanse Aspen Ladd te verslaan. De Randamie stond, mede door die zege, eerste op de lijst van mogelijke uitdagers. Haar wens om tegen Nunes te mogen vechten is nu uitgekomen, laat ze weten op Instagram.

Nunes is de eerste vrouwelijke 'double champ', ofwel wereldkampioene in het bantamgewicht en in het vedergewicht (tot 65,8 kilogram). In die laatste klasse veroverde De Randamie in 2017 de wereldtitel.

Titel weer kwijt

Die moest ze weer inleveren omdat ze later dat jaar niet wilde vechten tegen uitdaagster Cristiane Justino. De Braziliaanse heeft een dopingverleden en daarom zag De Randamie af van het gevecht.

De Nederlandse UFC-vechter stapte daarop over naar het bantamgewicht in de hoop daar haar jacht op de wereldtitel weer te kunnen heropenen. Dat zal nu gebeuren in Las Vegas, eind dit jaar.

Amanda Nunes (r) AFP

STER reclame