Tandem Rayhi-Dervisoglu goud waard voor Sparta in Den Haag

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag-Sparta: 1-2

Sparta beleeft tot nu toe een uitstekende seizoensstart in de eredivisie. Na het gelijkspel bij Feyenoord (2-2) en de ruime thuiswinst op VVV-Venlo (4-1) wonnen de Rotterdammers zaterdagavond met 2-1 bij ADO Den Haag.

Mohamed Rayhi was in Den Haag twee keer zelfverzekerd de doelpuntenmaker en in beide gevallen was Halil Dervisoglu de aangever. De aansluitingstreffer van Lex Immers in het overbekende 'Haags kwartiertje' kwam te laat voor de thuisploeg.

ADO startte goed, had een overwicht en kreeg al snel een kans. Tomás Necid kopte van dichtbij recht op doelman Tim Coremans.

Sparta kwam er met acht man achter de bal amper uit, maar Rayhi was in de eerste helft toch twee keer zeer efficiënt. Twee kansen, twee treffers, met eenzelfde patroon: een prima loopactie, twee keer een fijn passje van Dervisoglu en een koele afronding van Rayhi.

ADO hoopte met Elson Hooi en Bilal Ould-Chikh na de rust op meer verrassing voorin, maar het slaagde er maar niet in iets kansrijks te creëren. Immers bracht de spanning op pure wilskracht nog wel terug, maar het stevige slotoffensief leverde niets op.

Sparta komt door de winst op 7 punten uit 3 wedstrijden. ADO heeft juist zorgen aan zijn hoofd: de Hagenaars wachten nog op hun eerste punt.