Ajax heeft één helft moeite met VVV, maar wint toch met ruime cijfers

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo-Ajax: 1-4

Ajax heeft in Venlo een ruime overwinning geboekt op VVV. In een moeizame eerste helft brak Hakim Ziyech de ban door Ajax vlak voor rust op voorsprong te schieten.

In de tweede helft combineerde Ajax makkelijker en zorgden Dusan Tadic, Klaas-Jan Huntelaar en David Neres voor een 4-1 zege. Evert Linthorst maakte vlak voor tijd nog een eretreffer voor VVV.

Dinsdag spelen de Amsterdammers de eerste wedstrijd in de play-offs van de Champions League. Op Cyprus neemt Ajax het op tegen Apoel Nicosia.

Bekijk in de carrousel de reacties na VVV-Ajax:

Joël Veltman en David Neres begonnen zaterdag in tegenstelling tot afgelopen dinsdag tegen PAOK, in de derde voorronde van de Champions League, op de bank. Quincy Promes kreeg een kans in de basis, maar speelde geen gelukkige wedstrijd.

Grote kans voor Promes

Na een klein half uur kreeg hij een grote kans, maar Promes raakte, oog in oog met VVV-keeper Thorsten Kirschbaum, de bal verkeerd.

Vijf minuten voor rust moest Promes het veld verlaten met een scheenbeenblessure, die hij eerder in de wedstrijd had opgelopen na een overtreding van Linthorst. De ernst van zijn blessure is niet bekend.

Quincy Promes ligt geblesseerd op het veld

De opbouw bij Ajax verliep in eerste instantie stroef, maar de Amsterdammers hadden wel een overwicht dat zich kort voor rust uitbetaalde in de 0-1, toen Ziyech van net buiten het strafschopgebied beheerst raak schoot.

Vierde penalty van de week

Kort na rust kreeg Ajax de vierde penalty van deze week. Tadic mocht drie keer aanleggen tegen PAOK (twee goals), hij scoorde ook in Venlo vanaf elf meter.

Richard Neudecker maakte daarna voor VVV nog wel bijna een goal, maar nadat invaller Klaas-Jan Huntelaar aan de andere kant uit een mooie aanval voor de 0-3 had getekend, was het Limburgse verzet gebroken.

Ajax sneed regelmatig door de VVV-verdediging en David Neres zorgde fraai voor de 0-4, na een mooie actie van Donny van de Beek. Kort voor tijd maakte Linthorst nog een goal voor VVV, tot woede van keeper André Onana.