Bas Dost in het shirt van Sporting Portugal

Eintracht Frankfurt: 'Dost wordt onze nieuwe spits'

Bas Dost staat op het punt om Sporting Portugal te verruilen voor Eintracht Frankfurt. Dat meldt de Duitse club op zijn website. De onderhandelingen zijn volgens de Duitsers in een 'vergevorderd stadium'.

Het is niet de eerste keer dat de Nederlander, die bij een overstap naar Frankfurt ploeggenoot wordt van Jonathan de Guzman, in de Bundesliga gaat uitkomen. Hij vertrok na vier seizoenen bij VfL Wolfsburg in 2016 naar Portugal. In Wolfsburg stond Dost bij de fans ook wel als de Plattfuss-Bomber bekend. Hij scoorde 36 keer in 85 duels.

Hooligans

In het groen-wit van Sporting maakte Dost 76 doelpunten in 84 competitiewedstrijden. In zijn eerste seizoen werd hij met 34 goals direct topscorer van de Portugese competitie.

Vorig jaar mei werd Dost nog door hooligans van Sporting Portugal tijdens een training aangevallen. De spits liep daarbij onder meer een hoofdwond op, nadat hij slagen met een riem had gekregen. Dost leverde zijn contract in bij Sporting, maar verlengde twee maanden later toch bij de Portugezen.

Afrondende fase

De 30-jarige Nederlander, die achttien keer uitkwam voor Oranje, zit al niet meer in de selectie van de Portugezen voor de wedstrijd tegen SC Braga van zondagavond. Frankfurt verwacht begin volgende week de transfer van Dost af te ronden.

Dost zou bij Frankfurt de opvolger moeten worden van de vertrokken aanvallers Luka Jovic (Real Madrid) en Sébastian Haller (West Ham United).

In Nederland kwam Dost uit voor Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl