Gabriel Jesus protesteert bij de arbiter

VAR keurt City-doelpunt in blessuretijd af, Liverpool en Arsenal winnen wel

Manchester City is er thuis niet in geslaagd Tottenham Hotspur te verslaan. De landskampioen had tegen de nummer vier van vorig jaar een enorm veldoverwicht, maar de wedstrijd eindigde in 2-2.

City was de hele wedstrijd veel sterker dan de Londenaren. Met name Kevin de Bruyne was op dreef. Hij verzorgde de assist van de 1-0 van Raheem Sterling en bood Sergio Agüero het tweede City-doelpunt op een presenteerblaadje aan.

Het enige schot op doel van Tottenham in de eerste helft, een uithaal van Lamela, leverde echter ook direct een doelpunt op.

Na gemiste kansen na rust van De Bruyne (naast) en Bernardo Silva (lat), scoorde de net ingevallen Lucas Moura met een kopbal uit een corner de gelijkmaker. In de blessuretijd dacht Gabriel Jesus zijn ploeg de overwinning te bezorgen door de 3-2 te scoren, maar zijn treffer werd door de VAR, die dit seizoen zijn intrede heeft gedaan in de Premier League, afgekeurd vanwege hands.

Liverpool zwijnt

Eerder op de dag had Liverpool, na het veroveren van de Europese Supercup, de succesweek al afgesloten met een 2-1 overwinning bij Southampton in de Premier League.

Roberto Firmino viert zijn 0-2 voor Liverpool in het uitduel met Southampton

Sadio Mané scoorde in de blessuretijd van de eerste helft met een heerlijke krul de 0-1. In de 71ste minuut schoot Roberto Firmino na defensief gestuntel van Southampton de 0-2 binnen, waarmee het duel leek gespeeld.

Doelman Adrián, die geblesseerd was geraakt bij de festiviteiten na het winnen van de Supercup maar op het laatste moment toch fit genoeg was bevonden, hielp de thuisploeg in de slotfase echter nog aan een aansluitingstreffer door de bal tegen de inkomende Danny Ings te schieten.

De Champions League-winnaar mocht in de 86ste minuut vervolgens nog van geluk spreken dat Ings, die uit de rug van Virgil van Dijk was gelopen, een levensgrote kans op de 2-2 om zeep hielp.

Arsenal wint ook

Arsenal won net als Liverpool zijn tweede wedstrijd van het nog prille Premier League-seizoen. De club uit Londen boekte een 2-1 zege op Burnley, dat zijn eerste duel ook had gewonnen.

De doelpuntenmakers van Arsenal schudden de hand: Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang

Na twaalf minuten kwam Arsenal op voorsprong door een knappe goal van Alexandre Lacazatte. De Fransman draaide handig weg van een handvol Burnley-verdedigers, onder wie Erik Pieters, en schoot de bal vallend door de benen van keeper Nick Pope.

Burnley brutaal

Maar nog voor rust kwam het brutale Burnley langszij door een goal van Ashley Barnes. Vorige week was Barnes al goed voor twee doelpunten, waardoor hij voorlopig topscorer is in Engeland.

In de tweede helft werd Arsenal sterker en na ruim een uur viel de verdiende 2-1. Na goed voorwerk van Dani Ceballos schoot Pierre-Emerick Aubameyang de Londenaren op voorsprong. En die werd niet meer weggegeven.