Dit mag dus niet, overnachten met de camper op een gewone parkeerplaats
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Twaalf boetes voor illegaal overnachten bij Westkapelle

De politie in Zeeland heeft vannacht twaalf bekeuringen uitgedeeld aan illegale kampeerders. Tien van de twaalf boetes gingen naar de eigenaren van campers die allemaal op dezelfde parkeerplaats bij Westkapelle stonden. "Ook wij vinden dit echt zonde van het geld", schrijven de betrokken agenten op Instagram.

De illegale recreanten kregen allemaal een boete van 140 euro, meldt Omroep Zeeland. Het meest gehoorde excuus was volgens de politie: "We zijn te laat aangekomen, dus hebben we geen campingplaats".

De Zeeuwse politie treedt deze zomer vaker op tegen illegaal overnachten, vooral op Walcheren. Daar is het verboden om tussen 21.00 en 06.00 uur te slapen in voertuigen die op of langs de openbare weg staan. Het verbod is mede tot stand gekomen op aandringen van Zeeuwse campingeigenaren. Zij zeggen dat ze veel geld mislopen door illegale kampeerders.

Twee weken geleden werden ook al tien eigenaren van campers beboet. Volgens de politie gaat het om een hardnekkig probleem. Aan een gebrek aan accommodatie kan het in ieder geval niet liggen; alleen al de gemeente Veere - met bekende toeristenplaatsen als Zoutelande, Domburg en het stadje Veere - heeft 46 campings,160 minicampings, 78 hotels en 4.300 recreatiewoningen.

Advertentie via Ster.nl