Selfie met ADO-mascotte Storky en de mascottes van AZ Herry & Berry
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Fans van AZ voelen zich thuis in ADO stadion: 'Voor altijd een speciaal plekje'

Na de wedstrijd van AZ tegen FK Marioepol gisteravond waren de fans van AZ erg te spreken over de sfeer in het ADO-stadion. Een vrouwelijk supporter van AZ prijst de Haagse gastvrijheid. "Fantastisch", zegt ze volmondig tegen Omroep West. "Het is ongelofelijk wat ADO en Den Haag doen voor Alkmaar. Er is vaak zoveel ellende over hooligans, maar dit laat zien dat sport ook verbroedert."

Nu zat de stemming er ook al snel in, omdat AZ in het stadion van ADO Den Haag een klinkende overwinning boekte. AZ versloeg FK Marioepol met 4-0. Daarmee plaatsten de Alkmaarders zich soepel voor de play-offs van het Europa League toernooi.

"Mooi gebaar van ADO" en "hartstikke leuk, weer eens wat anders", waren veel gehoorde reacties op het feit dat de Haagse club het Cars Jeans stadion twee wedstrijden uitleent aan AZ.

Voor de dames van het AZ-serviceteam was het wel even wennen. In het AFAS-stadion weten ze blind de weg, maar toen ze de fans naar de juiste vakken in het ADO-stadion moesten dirigeren, hielden ze een plattegrond bij de hand. "Een beetje verwarrend, want ik moet goed kijken waar ik ze heen moet sturen", zegt een van hen tegen NH Nieuws.

Hoewel de dames van het serviceteam merken dat er in dit gaststadion een andere sfeer hangt dan gebruikelijk, benadrukken ze dat alleen het resultaat telt. "Het blijft een belangrijke wedstrijd, maar we moeten gewoon winnen en dat moeten ze niet vergeten."

De Haagse voetbalclub verdient enkele tonnen met het uitlenen van het stadion. Welk bedrag er exact mee is gemoeid willen beide clubs niet naar buiten brengen. Maar volgens Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB, gaat het in elke geval om enkele tonnen.

Ook de KNVB weet niet welk bedrag ADO hieraan overhoudt. "Het lijkt mij heel vreemd als ik wat van de transacties tussen de twee clubs zou weten. Dat valt niet in te schatten, we hebben wat dat betreft niet veel voorbeelden. Maar natuurlijk gaat dit in allerlei opzichten in de tonnen lopen."

Dit is er allemaal geregeld voor de verhuizing van AZ.

Wat als je thuiswedstrijd verhuist?

Advertentie via Ster.nl