ANP

Honderden flexwerkers die bij ING werken, wachten nog op hun geld van juni. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Het probleem ligt bij het payrollbedrijf dat de betalingen moet doen. ING zegt de betalingen voor de maand juni aan dit bedrijf, TCP Solutions, te hebben gedaan.

De problemen bij TCP Solutions zijn volgens het FD ontstaan doordat een kredietverstrekker zich na een "hoogoplopend conflict" heeft teruggetrokken. Volgens TCP Solutions gaat het om een plotseling en onverwacht vertrek van de kredietverstrekker uit de hele Europese markt.

"Op dit moment zijn we bezig om een oplossing te vinden voor de ontstane situatie. Zo zijn we onder meer in gesprek met een andere kredietverstrekker. De verwachting is dat we op korte termijn met een oplossing zullen komen," zegt TCP Solutions in een schriftelijke verklaring. Flexwerkers die bij andere bedrijven zijn ondergebracht zouden geen last hebben van achterstallige betalingen.

Volgens ING is dit "een hele vervelende situatie voor de betreffende externe medewerkers en leveranciers". De bank zegt hard te werken om hen zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Omdat er nog gesprekken lopen, geeft de bank nog geen uitsluitsel over hoe dit probleem wordt opgelost. Ook over facturen uit de maand juli is onzekerheid.

Risico

Payrollbedrijven als TCP Solutions nemen de administratie en de juridische risico's rond het inhuren van personeel uit handen van hun opdrachtgevers. Geregeld zoeken en selecteren ze ook kandidaten.

De sector staat volgens het FD bekend om de flinterdunne marges. Als een bedrijf failliet gaat, is het de vraag of uitstaande facturen van kandidaten betaald worden. Er is geen voorrang op andere schuldeisers.

STER reclame