Agenten in de buurt van het huis waar vandaan wordt geschoten EPA

Agenten beschoten vanuit huis in Philadelphia, schutter opgepakt

tijd van publicatie Aangepast

In de Amerikaanse stad Philadelphia heeft een man het vuur geopend op politieagenten. Zeker zes agenten zijn gewond geraakt. De schutter verschool zich urenlang in een woning, maar kon uiteindelijk worden opgepakt.

De politie was massaal aanwezig in de straat waar de schoten zijn gelost. Op een persconferentie zei politiecommissaris Richard Ross dat de man begon te schieten toen agenten aankwamen voor een drugsgerelateerde zaak.

De politie kreeg eerder op de dag een melding over een schietpartij:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Agenten beschoten in Philadelphia

Twee agenten en drie andere mensen zaten vast in het huis. Een speciaal politieteam kon ze na ongeveer vijf uur bevrijden.

Onderhandelingen

Agenten probeerden met de schutter te onderhandelen over een overgave. De eerste uren weigerde de man iets te zeggen door de telefoon, later was er wel contact.

De gewonde agenten zijn buiten levensgevaar. Inmiddels zijn ze uit het ziekenhuis ontslagen. "Het is een wonder dat vandaag niet meerdere agenten zijn omgekomen", zei commandant Ross.

Op beelden zijn schoten te horen en is te zien dat er tientallen politiewagens en agenten in de omgeving zijn, van wie velen met getrokken pistool:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politieagenten beschoten in Philadelphia

Eerder was te zien dat er iemand werd opgepakt, maar daarmee kwam nog geen einde aan het schietincident. De politie riep nieuwszenders op om geen beelden uit te zenden waarop te zien is waar agenten zich bevinden.

Temple University in Philadelphia heeft de campus voor Gezondheidswetenschappen uit voorzorg enige tijd afgegrendeld.

STER Reclame