NOS Voetbal Aangepast

Van Bommel hoopt nog op Lozano, maar mist de Mexicaan op de training

Volgens Van Bommel is er nog geen deal over Lozano: 'We horen het wel'

Als het aan Mark van Bommel ligt, maakt Hirving Lozano donderdagavond gewoon deel uit van de PSV-selectie voor het Europa League-duel met FK Haugesund.

De transfer van de Mexicaan naar Napoli bevindt zich in een vergevorderd stadium. PSV hoopt van Napoli meer dan 40 miljoen euro voor de Mexicaanse international te krijgen, een clubrecord. Een deel van dat bedrag gaat naar zijn vorige werkgever, de Mexicaanse club CF Pachuca.

PSV zou dus kunnen besluiten Lozano buiten de selectie te houden, om zo de op handen zijnde deal niet in gevaar te brengen.

Voor Van Bommel is het nog lang niet zover. "Volgens mij kwam het vooral in de media in een stroomversnelling. Wij maken ons niet druk, we horen het vanzelf wel", aldus de trainer van PSV.

Lozano mist afsluitende training

De aanvaller ontbrak woensdagmiddag op de afsluitende training voor het duel met Haugesund. De aanvaller liep zondag in het competitieduel met ADO Den Haag (3-1 zege) een voetblessure op.

Van Bommel uitte eerder vandaag op de persconferentie nog de hoop op een fitte Lozano. "Ik was vrij positief na de wedstrijd over zijn blessure. Hij heeft gisteren niet meegetraind, we moeten nu even kijken hoe hij ervoor staat. We spelen ook pas donderdagavond."

Hirving Lozano op de grond tijdens PSV-ADO Den Haag ANP

Nick Viergever ziet dat PSV na de zeges op Haugesund (0-1) en ADO Den Haag (3-1) een stijgende lijn te pakken heeft. "De wedstrijd tegen ADO moet het niveau zijn wat we willen: dominant aan de bal en snel weer de bal heroveren."

De centrale verdediger wil nog geen uitspraak doen over de kansen die PSV dit seizoen in deze Europa League-campagne heeft. "We moeten eerst zorgen dat we in de play-offronde komen, daarna kunnen we verder kijken. Maar het is wel duidelijk dat er enorm veel potentie in deze groep zit."

Viergever: 'PSV heeft enorm veel potentie'

STER reclame