Daar is geen woord Spaans bij
NOS Voetbal

Griekse kranten furieus na uitschakeling PAOK: 'UEFA MAFFIA'

Een dag na de uitschakeling van PAOK Saloniki door Ajax wordt er in de Griekse kranten keihard uitgehaald naar de UEFA en scheidsrechter Craig Pawson.

Volgens de Griekse media is het de UEFA blijkbaar alles aan gelegen om Ajax in de Champions League te krijgen. Daarbij kiezen ze voor niet mis te verstane bewoordingen.

"UEFA, dit is oplichting!", kopt SDNA. "Wat er in Amsterdam is gebeurd, noemen we fraude. Het is een groot schandaal." Het medium somt vervolgens alle fouten op waarmee Pawson PAOK in hun ogen heeft benadeeld.

'Zeer verdacht'

Naast het opmerkelijke aantal van drie strafschoppen, wijst SDNA op de duw van Nico Tagliafico bij zijn doelpunt. Bovendien menen ze dat PAOK een vrije trap op een kansrijke positie is onthouden en dat er er veel te vroeg werd afgefloten.

"Deze opsomming is geen grap. Nee, het is een duidelijke omschrijving van een zeer verdacht optreden van een zeer verdachte scheidsrechter."

Forza is ook duidelijk in het oordeel

Metrosport kiest voor de kop "UEFA MAFFIA". Volgens die krant was PAOK klaar om geschiedenis te schrijven. "Maar dat was buiten Craig Poison gerekend."

En ook Forza ("Mafioso made in England") en Gazzetta ("Pawson floot wel heel erg in het voordeel van Ajax") zijn van mening dat Ajax hulp van hogerhand kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl