Virgil van Dijk kan opnieuw een beker binnenhalen met Liverpool ANP
NOS Sport Sport algemeen

De sport van woensdag bij de NOS

Ajax wist zich gisteren naar een plek in de play-offs van de Champions League te knokken dankzij een 3-2 thuiszege op PAOK Saloniki. In het Lunchjournaal (13.10 uur, NPO 1) wordt nog even teruggeblikt op het duel en de reacties na afloop.

Er wordt ook vooruitgekeken. Want wie wint de 45ste editie van de UEFA Supercup? De beker gaat in ieder geval naar Engeland. Voor die voorspelling hoef je geen helderziende te zijn. Liverpool, de winnaar van de Champions League, speelt immers tegen Chelsea, de winnaar van de Europa League.

Het duel begint om 21.00 uur in het stadion van Besiktas in Istanbul en is live te volgen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 en in een liveblog op NOS.nl en in de app. Een samenvatting van de wedstrijd is te zien in het late Journaal, rond 00.05 uur uur op NPO 1.

Europa League

Ook PSV en AZ kijken al vooruit, naar hun Europese duels van donderdag tegen respectievelijk FK Haugesund en Marioepol. Hoe de clubs zich voorbereiden op het treffen in de Europa League is te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1.

BinckBank koerst door

De BinckBank Tour is toe aan de derde etappe, die start en finisht in het Belgische Aalter en bijna 167 kilometers telt. Na een kleine 40 kilometer passeren de renners Knesselare, de geboorteplaats van de onlangs in Polen verongelukte renner Bjorg Lambrecht.

De koers is vanaf 15.00 uur te zien op NPO 1 en via een livestream op NOS.nl en in de app. De finish wordt tegen half vijf uur verwacht.

Roeien op de radio

Tussen 21.00 uur en 22.00 uur is er in Langs de Lijn En Omstreken aandacht voor roeien. Eind deze maand zijn de WK en technisch directeur Hessel Evertse van de roeibond en Eelco Meenhorst, bondscoach van de veelgeprezen mannen dubbelvier, komen langs in de studio.

De uitzendingen van woensdag 14 augustus

Tijd Wat? Waar?
13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
15.00 uur BinckBank Tour: etappe 3 NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken (met Liverpool-Chelsea) NPO Radio 1
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame