Ten Hag is trots en kritisch: 'Over aantal dingen absoluut niet tevreden'

Er ging een aantal dingen goed, maar een aantal dingen ook nog niet. En dus was Ajax-trainer Erik ten Hag na afloop van de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League tevreden, maar ook kritisch.

"We hebben PAOK, de moeilijkste tegenstander van de niet-geplaatste ploegen, verslagen. Dat is een groot compliment voor de ploeg", prees Ten Hag zijn elftal. "Ze zijn in korte tijd naar elkaar toegegroeid en hebben voor elkaar gevochten. De spirit was fantastisch."

Ook genoot de trainer van de ambiance in de Johan Cruijff Arena. "De sfeer in het stadion was fantastisch, net als de wisselwerking met het publiek. Daardoor was het zeker voor de neutrale toeschouwer een heel hectische en spannende wedstrijd."

Mazraoui ziet nog genoeg rek in Ajax

Noussair Mazraoui roemde net als Ten Hag ook de vechtlust van Ajax. "Het was zeker een giftige wedstrijd, we hebben veel duels uitgevochten. We wilden goed spelen, maar als dat niet lukt, moet je overschakelen. Er zit nog genoeg rek in dit team, zeker weten."

Mazraoui ziet dat er genoeg rek in Ajax zit na 'giftige wedstrijd'

Mazraoui begon als rechtsback, maar eindigde op het middenveld. "Die veelzijdigheid is handig. Soms denk ik wel: ik speel liever meerdere duels achter elkaar op een positie, zodat ik me daar meer kan ontwikkelen. Maar ik ben pas drie weken bezig en ik ben naar die honderd procent aan het toewerken."

Tactisch moet het beter

Over de vechtlust van zijn ploeg was Ten Hag duidelijk meer dan tevreden, maar op tactisch vlak was hij dat nog zeker niet. "Er was een aantal dingen waarover ik absoluut niet tevreden ben. Dat moet beter, wil je in de Champions League komen", uitte de coach zijn kritiek op sommige aspecten van het spel van zijn ploeg.

"Ik vond ons niet compact genoeg spelen. Zowel in balbezit, als bij balbezit voor de tegenpartij", schetste Ten Hag. "Dan ontstaan er grote gaten op het middenveld en krijg je als het ware twee ploegen van vijf spelers. En dat wil je niet."

Trainer Erik ten Hag is tevreden, maar ook kritisch op Ajax Pro Shots

De oplossing is in de optiek van de trainer wel voorhanden. "Dat ligt ook aan de afstemming, zeker met de laatste linie. Die moet hoger spelen en sneller aansluiten in balbezit. Hoger blijven staan als wij veel druk opbouwen. Daar moeten we nog aan werken."

Kortom, er is nog een hoop werk te verrichten in Amsterdam. "Maar ik had ook niet anders verwacht, in deze fase", aldus Ten Hag.

STER reclame