AFP
NOS Nieuws

LA Opera gaat beschuldigingen Placido Domingo onderzoeken

Operagezelschap Los Angeles Opera gaat de beschuldigingen aan het adres van directeur Placido Domingo onderzoeken. De Spaanse tenor wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie.

Sinds 2003 staat Domingo aan het roer van LA Opera.

Eerder vandaag trok het prestigieuze symfonieorkest Philadelphia Orchestra al een uitnodiging aan de 78-jarige Domingo in om te komen optreden. Het orkest noemde als reden dat het staat voor een "veilige en respectvolle" werkomgeving. Vervolgens annuleerde de San Francisco Opera ook een concert van Domingo.

Het waren directe reacties op het bericht van het Amerikaanse persbureau AP, waarin verscheidene vrouwen zeiden dat ze door de wereldberoemde tenor en dirigent jarenlang onder druk zijn gezet.

De seksuele intimidatie begon volgens hen meestal met opmerkingen en ging daarna over in handtastelijkheden en ongewenst zoenen. De vrouwen durfden hem niet af te wijzen, omdat ze bang waren dat hun carrière dan ten einde zou zijn.

Domingo, die wordt gezien als een van de grootste operazangers aller tijden, weerspreekt de beschuldigingen. Volgens hem handelde hij altijd met wederzijdse instemming. Het verhaal van AP was volgens hem "inaccuraat".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl