NOS Voetbal

Griekse bondscoach Van 't Schip: 'Ben gehaald om EK nog te halen'

John van 't Schip werd twee weken geleden aangesteld als bondscoach van Griekenland. Hij is inmiddels een paar dagen in Athene geweest, waar hij met de Griekse bond rond de tafel zat om te bespreken wat er moet gebeuren met het nationale elftal.

"We willen natuurlijk nog proberen het EK te halen", laat de 55-jarige Van 't Schip weten, die dinsdagavond in Amsterdam de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen PAOK Saloniki bezoekt. "Ze staan er niet goed voor, maar daarom zijn wij nu gehaald", doelt Van 't Schip ook op Aron Winter, die hij meeneemt als assistent.

Van 't Schip: 'Wil proberen EK nog te halen met Griekenland'

Griekenland staat in groep J van de EK-kwalificatiereeks met nog zes duels te spelen op de vierde plek, achter Italië, Finland en Armenië. De eerstvolgende wedstrijd is op 5 september in Finland.

Lange termijn, is dat mogelijk in Griekenland?

Van 't Schip heeft een contract getekend tot medio 2022, maar weet ook dat in Griekenland de waan van de dag regeert. "Mochten we het EK niet halen, dan is het de bedoeling dat we voor de lange termijn gaan. Voor zover dat mogelijk is in Griekenland", zegt hij met een glimlach.

De oud-international werd vorig jaar december ontslagen als trainer van PEC Zwolle. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij Melbourne City, Guadalajara, Ajax en FC Twente. Ook was hij van 2004 tot 2008 assistent van Oranje-bondscoach Marco van Basten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl