Dak AZ-stadion
NOS Voetbal

Slot klaagt niet over kunstgras in Den Haag: 'We moeten ernaar handelen'

Slot over kunstgras: 'De tegenstander is belangrijker dan de ondergrond'

Een thuiswedstrijd spelen, maar niet in je eigen stadion. AZ-trainer Arne Slot heeft het niet eerder meegemaakt, maar hij zal eraan moeten wennen, na het instorten van een deel van het dak van het stadion in Alkmaar.

"Wij zijn heel blij dat we donderdag bij ADO kunnen spelen en dat het zondag ook kan, dat we niet van het ene naar het andere stadion hoeven", zegt Slot.

Over twee dagen speelt AZ in Den Haag om een plaats in de laatste voorronde voor de Europa League. Ook de eredivisiewedstrijd van komende zondag tegen FC Groningen wordt in het ADO-stadion gespeeld. Een oplossing voor de wedstrijden erna is er nog niet.

Slot probeert zich af te sluiten voor de logistieke uitdagingen waar hij geen invloed op heeft, "Ik heb de hoop en de verwachting dat veel supporters ons gaan steunen. Ik heb begrepen dat er bussen ingezet worden, maar ik houd me vooral bezig met de wedstrijd en de tegenstander. Andere zaken zet algemeen directeur Robert Eenhoorn in gang."

Bekijk hier de schade in het stadion van AZ:

AZ-stadion zwaar beschadigd na instorten van deel van het dak

In Den Haag moet AZ op kunstgras spelen, terwijl het normaal gesproken de thuiswedstrijden speelt op natuurgras. "Het is zoals het is", zegt Slot. "We wisten dat we ergens anders moesten spelen en nu dat bekend is, handelen we daarnaar."

"Tegen Häcken (tweede voorronde in de Europa League) en in de eredivisie spelen we ook vaak op kunstgras. Alle jeugdspelers zijn die ondergrond gewend, waarom zouden we erover klagen? Ik denk nog altijd dat het belangrijker is om het over de weerstand van de tegenstander te hebben dan over de ondergrond."

Arne Slot, de trainer van AZ Pro Shots

AZ moet er rekening mee houden dat het lange tijd niet terecht kan in het eigen stadion. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is bezig met een verkennend onderzoek, dat naar verwachting twee weken duurt. Daarna beslist de OVV of het een volledig onderzoek gaat uitvoeren.

De club heeft zelf een ingenieursbureau in de hand genomen om te onderzoeken hoe een deel van het dak naar beneden kon komen.

Programma thuiswedstrijden AZ tot en met oktober

AZ-Marioepol 15 augustus derde voorronde Europa League
AZ-FC Groningen 18 augustus eredivisie
AZ-Antwerp/Viktoria Plzen 22 augustus * play-offs Europa League
AZ-Sparta 14 september eredivisie
AZ-Heracles 28 september eredivisie
AZ-Heerenveen 19 oktober eredivisie
*Alleen als AZ wint van Marieopol

STER reclame