Wout Weghorst (midden) feliciteert Robin Knoche met de 3-4 Pro Shots

Dankzij een ogenschijnlijk probleemloze 5-3 overwinning bij Hallescher FC heeft VfL Wolfsburg zich geplaatst voor de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi. De zege in Halle kwam echter pas in de verlenging tot stand.

Hallescher, dat op het derde niveau uitkomt in Duitsland, nam kort voor rust brutaal de leiding, maar nog voordat beide ploegen de kleedkamer mochten opzoeken had Wout Weghorst de 1-1 al op het scorebord gebracht.

Na de pauze namen de gasten tot tweemaal toe de leiding, maar de thuisploeg kwam telkens weer langszij, al viel de 3-3 van Mathias Fetsch pas in de extra tijd van de tweede helft. Kort voor die treffer was Wolfsburg met tien man komen te staan, omdat de Fransman Josuha Guilavogu tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen.

In de verlenging nam Wolfsburg via treffers van Robin Knoche en Josip Brekalo al snel afstand. Ondanks het numerieke overwicht zat een nieuwe comeback er niet in voor Hallescher FC.

Bayern overtuigt niet

Bekerhouder Bayern München liet zich niet in de problemen brengen, maar overtuigde niet. Het won met 3-1 bij Energie Cottbus, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de derde Liga.

Robert Lewandowski en Leon Goretzka na de 0-3 voor Bayern München Pro Shots

Spits Robert Lewandowski opende na een halfuur de score en kreeg ook de 0-3 bijgeschreven, nadat een inzet van Leon Goretzka via zijn voet in het vijandelijke doel was gerold.

In de 65ste minuut had Kingsley Coman al de 0-2 op het bord gebracht in het Stadion der Freundschaft. De thuisploeg had het laatste woord: in de extra tijd was Berkan Taz succesvol vanaf de penaltystip.

STER reclame