Abdenasser El Khayati Pro Shots
NOS Voetbal

El Khayati verruilt ADO Den Haag voor Qatar SC

Nasser El Khayati vertrekt bij ADO Den Haag. De begaafde middenvelder gaat spelen voor Qatar SC.

Een transfer hing al enige tijd in de lucht, maar tot een akkoord kwam het nog niet. ADO-trainer Alfons Groenendijk liet zondag al weten hij dacht dat El Khayati zou vertrekken. Nu zijn ADO en Qatar het toch eens geworden over een transfersom, meldt VI.

ADO-coach Groenendijk: 'Geen weg terug voor El Khayati'

Qatar SC wist zich vorig seizoen ternauwernood te handhaven op het hoogste niveau (Stars League). Het nieuwe seizoen begint op woensdag 21 augustus.

De 30-jarige El Khayati speelde 2,5 jaar voor ADO. In januari 2017 kwam hij op huurbasis over van Queens Park Rangers. In de zomer die volgde nam ADO hem definitief over.

El Khayati kende vorig seizoen een uiterst succesvol jaar. Hij was maar liefst betrokken bij 29 doelpunten. De geboren Rotterdammer maakte 17 doelpunten en leverde 12 assists.

El Khayati speelde eerder onder meer voor FC Den Bosch, NAC Breda, Olympiakos Nicosia en Queens Park Rangers. In het seizoen 2014/2015 speelde hij zelfs nog op amateurniveau bij Kozakken Boys en was hij actief als Rotterdamse havenwerker, maar daarna keerde hij toch nog terug in het profvoetbal.

STER reclame