NOS Nieuws Buitenland Aangepast

Filipijnse moslims solidair met katholieken na berichten terreurdreiging

Kerkgangers in het Filipijnse Baguio zijn gisteren verrast door een solidariteitsactie van de moslimgemeenschap in de stad. Katholieken werden bij de ochtendmis in de kathedraal van Baguio vergezeld door een groep islamitische leiders, melden Filipijnse media.

Het gebaar was bedoeld als steun in de rug voor de katholieken. Onlangs lekte een militair rapport uit waarin staat dat kerken en bedevaartsoorden in het noorden van Luzon, het eiland waar Baguio ligt, mogelijk doelwit worden van aanslagen door islamitische extremisten. De moslimleiders boden aan de politie te helpen met het bewaken van de kerken in de stad.

'Terrorisme heeft geen religie'

"We willen onze buren in Baguio verzekeren dat we hier niet zijn om iemand pijn te doen. We zijn hier om schouder aan schouder te staan tegen terrorisme", zei imam en leider van de moslimgemeenschap Samsodin Monib.

De leiders toonden voor de kerk spandoeken met daarop teksten als: 'Samen tegen terrorisme' en 'Terrorisme heeft geen religie'. Binnen gingen katholieken en moslims arm in arm op de foto. Katholieken namen rozen in ontvangst die moslims hadden meegenomen.

80 procent van Baguio is katholiek, maar er is ook een grote moslimgemeenschap. Gisteren was ook de eerste dag van het islamitische Offerfeest.

STER reclame