NOS Voetbal

Ten Hag over concurrentie: 'Het gaat erom dat je met z'n allen wil winnen'

Ten Hag: 'Ik ben in deze fase blij met veel wedstrijden'

Na de 2-2 van vorige week in Griekenland speelt Ajax dinsdagavond in Amsterdam de returnwedstrijd tegen PAOK Saloniki. De ploeg van trainer Erik ten Hag heeft een prima uitgangspositie voor het duel in de derde voorronde van de Champions League, maar dit kalenderjaar won Ajax nog geen thuiswedstrijd in Europa.

"Die 2-2 was een goed resultaat, maar dinsdag willen we gewoon winnen", vertelt Ajax-trainer Erik ten Hag. "Daar gaan we dan ook voor. De jongens zijn alert genoeg."

En dat geldt niet alleen voor de elf spelers die dinsdag starten tegen PAOK. Ajax heeft een brede selectie dit seizoen. Zo werd international Quincy Promes gehaald voor 15 miljoen euro, maar hij zit tot nu toe 'gewoon' op de bank.

"Natuurlijk kun je niet iedereen tevreden houden", aldus Ten Hag over de drukte in de kleedkamer. "Dat is niet makkelijk, maar de jongens moeten beseffen dat Ajax op één staat. Het team staat op één en dan pas komen de individuele belangen."

Op één lijn

Dat geldt ook voor Daley Blind, maar de verdediger weet zich normaal gesproken verzekerd van een basisplaats in het elftal van Ten Hag. "Wij praten veel over hoe we het moeten doen", aldus Blind. "Dat gaat vooral over het middenveld en centraal achterin. Als ik denk dat het anders kan, geef ik dat aan, maar de trainer en ik zitten wel op één lijn."

Ten Hag: "Het gaat erom dat je het samen doet. En dan heb ik het niet over de elf die op het veld staan, maar over de hele selectie. Je hebt elkaar nodig om te winnen. Als je dat niet kunt, dan heb je een probleem."

"Ik zeg tegen die jongens: ik heb je een heel seizoen nodig. Zij moeten elkaar uitdagen en scherp zijn. Dat brengt je naar een hoger niveau en dat komt ten goede aan Ajax."

Blind ziet wel dat het team nog zoekende is. "Dat was vorig jaar in het begin ook. We zoeken naar automatismen, maar dat moet ook groeien. Toch zie ik wel iets moois ontstaan in dit elftal."

STER reclame