Taco van der Hoorn won vorig jaar verrassend de derde etappe van de BinckBank Tour ANP

Sommige wielrenners puffen nog uit van de EK in Alkmaar, anderen moeten alweer aan de bak in de volgende koers. De Binck Bank Tour, een traditioneel Nederlands-Belgische samenwerkingsinitiatief, begint vandaag bij onze zuiderburen in Beveren.

De NOS is erbij en zendt de hele week de slotfases van de zeven etappes live uit op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Vandaag begint de uitzending van Studio Sport Wielrennen, met Gio Lippens en Stef Clement in de commentaarbox, om 15.00 uur.

De finish wordt verwacht tussen 16.22 en 16.48 uur en een samenvatting van de etappe is te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Persconferentie Ajax

Ook in het Sportjournaal: Joep Schreuder in Amsterdam. Hij is bij de persconferentie en training van Ajax in aanloop naar de derde kwalificatieronde voor de Champions League tegen PAOK dinsdag.

Zijn ervaringen en bevindingen zijn ook te zien in Sport in Nieuwsuur, om 22.30 uur op NPO 2.

Erik ten Hag vorige week in Thessaloniki AFP

Vandaag begint Langs de Lijn & Omstreken eerder, om 20.30 uur in plaats van 21.30 uur. Te gast is Stefan Bakker. Hij is fysiotherapeut, tennist met een donorhart en komt praten over de World Transplant Games die volgende week beginnen.

Tot slot begint Tim Reuser vandaag aan het WK sportklimmen in Japan. Daar hoopt de Nederlander zich te kwalificeren voor de Olympische spelen van volgend jaar.

Uitzendingen maandag 12 augustus

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
15.00 uur Studio Sport wielrennen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Sport in Nieuwsuur NPO 2

STER reclame