Een vrouw in de Indiase deelstaat Kerala maakt haar ondergelopen huis schoon Reuters

De overstromingen in het zuiden van India hebben inmiddels al bijna 150 mensen het leven gekost. Honderdduizenden anderen hebben als gevolg van modderstromen en aardverschuivingen hun huis moeten verlaten. Zij worden nu opgevangen in noodkampen.

In de zuidelijke deelstaat Kerala melden de autoriteiten minstens zestig doden. Meer dan 165.000 mensen zijn naar opvangkampen gevlucht.

Het reddingswerk wordt bemoeilijkt doordat huizen in het getroffen gebied onder een metersdikke modderlaag staan. Daarnaast zijn de weersomstandigheden nog altijd slecht en de wegen beschadigd.

Op beelden van gisteren is te zien hoe hoog het water op sommige plekken staat:

Honderdduizenden ontheemd door overstromingen India

De internationale luchthaven van Kochi is sinds vandaag wel weer bereikbaar. Afgelopen vrijdag moest het vliegveld in Kerala dicht als gevolg van de overstromingen.

Vorig jaar werd Kerala ook al zwaar getroffen door de moessonregens. Toen ging het om een van de hevigste overstromingen van de afgelopen honderd jaar. Meer dan 200 mensen kwamen daarbij om het leven.

In de nabijgelegen deelstaat Karnataka zijn tot nu toe zeker zestig mensen door de overstromingen omgekomen. Daar zitten bijna 227.000 inwoners in noodkampen. Ook de eeuwenoude tempels en ruïnes van Hampi staan gedeeltelijk onder water.

Ook in deelstaat Maharashtra zijn tientallen mensen omgekomen. Daar zou volgens lokale media het water aan het zakken zijn.

STER reclame