Goal Dresevic enig hoogtepunt bij gelijkspel Heerenveen-Feyenoord

Bekijk de samenvatting van Heerenveen-Feyenoord: 1-1

Feyenoord heeft met de teruggekeerde Rick Karsdorp in de basis ook de tweede wedstrijd van het eredivisie-seizoen geen zege geboekt. Op bezoek bij sc Heerenveen eindigde een matig duel in 1-1.

De echte actie bleef in de eerste veertig minuten beperkt tot een wat lompe handeling van Feyenoord-aanvoerder Eric Botteghin, die met een overtreding op Rodney Kongolo een penalty veroorzaakte.

Heerenveen-spits Jens Odgaard schoot de strafschop echter wat slap in, hetgeen Kenneth Vermeer de kans bood om redding te brengen.

Venijn eerste helft in staart

Maar de echte verliezers van de eerste helft waren de toeschouwers die vijf minuten voor rust vast in de rij gingen staan voor een broodje bal.

Zij hebben de leukste minuten van het duel slechts meegekregen door de oeh's en ah's die plotseling van de tribunes rolden vanwege kansen aan weerszijden.

In die fase schoot Renato Tapia naast en zag Orkun Kokcü zijn inzet nog net gered worden door de tenen van Warner Hahn. Aan de andere kant stond Vermeer opnieuw een treffer van Odgaard in de weg.

Steven Berghuis juicht na de openingstreffer

In de blessuretijd van de eerste helft kwam de eerste goal van de wedstrijd er alsnog toen Botteghin opnieuw aan de basis stond van een penalty. Dit keer belandde zijn kopbal op de hand van Sherel Floranus.

Steven Berghuis liet vervolgens zien hoe een strafschop benut moet worden door hard in de rechterhoek te schieten.

Fraaie goal brengt Heerenveen punt

Ook in de tweede helft ontbrak het beide ploegen aan de creativiteit die nodig is om doelgevaar te kunnen creëren. Heerenveen kwam lange tijd niet verder dan een door Berghuis van de lijn gehaald schot van Chidera Ejuke.

Maar als het niet met een vloeiende aanval kan, dan maar met een afstandsschot, moet Ibrahim Dresevic gedacht hebben. De Kosovaar haalde tien minuten voor tijd van grote afstand uit en zag zijn zwabberbal via de binnenkant van de paal in het doel belanden.

Hoe je juicht als je vanaf 30 meter raak schiet

Het is na de 2-2 tegen Sparta het tweede gelijkspel voor Feyenoord in evenveel eredivisiewedstrijden. Heerenveen staat met de winst op Heracles al op vier punten.

Ibrahim Dresevic, Jaap Stam en Rick Karsdorp blikken terug op het gelijkspel tussen SC Heerenveen en Feyenoord: