Frustraties bij Heracles na remise bij Fortuna om vele gemiste kansen en VAR

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-Heracles Almelo: 1-1

Fortuna Sittard en Heracles Almelo hebben in een weinig enerverend duel met 1-1 gelijkgespeeld. Wel zorgde het optreden van de VAR voor veel stof tot napraten.

Beide clubs hadden hun eerste duel met 4-0 verloren. De boodschap om scherp voor de dag te komen, werd door Mo Osman iets te letterlijk genomen. De middenvelder van Heracles ging direct na de aftrap wild het duel in en kwam na twintig tellen eigenlijk al goed weg met geel.

Dat was echter nog niets met het hartstochtelijke verdedigingswerk van tegenstander Branislav Ninaj, die na een bikkelharde tackle op Alexander Merkel zijn handen dicht mocht knijpen dat de VAR niet ingreep nadat Kevin Blom ook hem geel had gegeven.

Wel greep de videoscheidsrechter in toen Cyriel Dessers na een fraaie aanval Mauro Júnior liet scoren, maar na uitvoerige bestudering van de beelden een aanvallende fout van de Belg werd gezien.

Mark Diemers ontdoet zich van twee Heraclieden

Uitgerekend Osman en Ninaj speelden ook na rust een hoofdrol in het verder tamme duel. Osman lanceerde Silvester van der Water met een splijtende pass, waarna de aanvaller keeper Alexei Koselev handig omspeelde en zijn eerste eredivisietreffer maakte.

Ninaj voorkwam een tweede treffer door zich met ziel en zaligheid voor de rebound te gooien nadat Dessers met een schuiver de paal had geraakt. Via Dessers en Mauro Júnior, die ook nog de paal raakte, hadden de bezoekers het duel al lang en breed moeten beslissen.

Dat kwam Heracles duur te staan. De ploeg uit Almelo leek het slotoffensief, ondanks de inbreng van Fortuna-joker Bassala Sambou, moeiteloos te doorstaan. Al knalde Felix Passlack de bal nog een keer tegen de paal.

In de vijfde minuut van de extra tijd ging de bal echter op de stip en knalde Mark Diemers de gelijkmaker binnen. Na een handsbal werd de penalty volgens Heracles wel erg makkelijk gegeven, maar tot frustratie van de bezoekers werd de VAR wederom niet geraadpleegd door Blom.

Wormuth woedend: 'Zwarte dag voor arbitrage'