Gaël Monfils laat zijn partij tegen Rafael Nadal lopen uit angst voor een nieuwe blessure
NOS Sport

Monfils laat 'grote show' tegen Nadal lopen, Williams nadert honderdste finale

Gaël Monfils heeft zich verrassend teruggetrokken van het masterstoernooi in Montreal. De Fransman zou in de halve finale aantreden tegen Rafael Nadal, maar wilde geen risico nemen met zijn pijnlijke linkerenkel.

"Ik speel tennis voor dit soort wedstrijden, voor de grote shows. Maar het was de veiligste beslissing om niet te spelen", concludeerde Monfils na overleg met zijn coach. "Hij zei dat ik het risico niet kon nemen."

Eerder op de dag had Monfils al het restant afgewerkt van zijn kwartfinale tegen Roberto Bautista Agut.

Monfils (32) moest dit jaar tijdens de eerste ronde op Wimbledon geblesseerd opgeven en wil met het oog op de US Open (vanaf 26 augustus) geen gekke dingen doen bij zijn poging om terug te keren in de mondiale toptien. "Ik heb deze week weer veel gespeeld en had een zware kwartfinale in de benen."

Titelverdediger Nadal gaat nu dus zonder te spelen naar de finale, waarin hij Daniil Medvedev treft. De Rus rekende af met Karen Khachanov (6-1, 7-6).

Toronto

In Toronto is Serena Williams doorgedrongen tot de finale, door Marie Bouzková in drie sets te verslaan (1-6, 6-3, 6-3). Haar tegenstander in de eindstrijd is Bianca Andreescu, die in de derde ronde nog te sterk was voor Kiki Bertens.

Voor Williams is het al de 96ste WTA-finale uit haar carrière, waarvan ze er 72 won.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl