Bekijk de samenvatting van Willem II - Vitesse: 0-2 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vitesse heeft drie punten meegenomen uit het Koning Willem II Stadion. In een weinig enerverend duel duurde het lang voordat er doelpunten vielen, maar uiteindelijk wonnen de Arnhemmers met 2-0 van de mat spelende Tilburgers.

Vitesse was weliswaar de ploeg die het vaakst het doel opzocht, maar tot grote kansen leidde dat lange tijd niet. Vlak voor rust punterde Jay-Roy Grot bij zijn eerste mogelijkheid van de wedstrijd naast en bij zijn tweede, een schot van afstand, zag hij keeper Timon Wellenreuther adequaat reageren.

Tim Matavz staat op het punt te profiteren van het slordige verdedigen van Willem II Pro Shots

Na een doelpuntloze ruststand was Grot bij zijn derde kans wel trefzeker. Hij kon het voorbereidende werk van Bryan Linssen en Tim Matavz afronden en de 0-1 rustig binnenschieten. Matavz zelf profiteerde een kwartiertje later met een intikker van het matige verdedigen van Willem II: Wellenreuther liet een voorzet van Linssen voorlangs gaan, waarna de afronding gemakkelijk was.

Linssen en Matavz kregen na hun goals van trainer Leonid Sloetski een publiekswissel. De Rus had het scorende duo toch niet meer nodig tegen het onzichtbare Willem II, dat geen moment aanspraak maakte op drie punten.

'Verdiend verloren'

Willem II-trainer Adrie Koster weet het verlies aan persoonlijke fouten. "In de eindfase gaven we de doelpunten weg. De twee goals kwamen voort uit fouten van ons. We hebben verdiend verloren van Vitesse."

Grot krijgt gewenst zelfvertrouwen van goal, Koster vindt verlies terecht
Statistieken Willem II-Vitesse

STER reclame